Trainen op jouw topniveau

leren van andere trainers

In 2006 schreef ik - Anneke Dekkers - het boek 'Trainen op topniveau'.

Het is nog steeds een actueel boek.

Je zou hoogstens de namen van de trainers kunnen vervangen door andere namen. Want er zijn heel veel heel goede trainers in Nederland.

Wat zou het mooi zijn als we van elkaar blijven leren. 

Trainen op topniveau Anneke Dekkers

Neem een kijkje in de keuken van succesvolle trainers

Trainen kan een eenzaam beroep zijn. Als trainer sta je vaak alleen voor een groep; dat kan onzekerheid met zich meebrengen en leiden tot knagende vragen: ‘Heb ik het goed gedaan?’ ‘Had er niet meer in gezeten?’ ‘Hoe zou iemand anders dat nou aangepakt hebben?’


Trainen op topniveau geeft houvast om deze vragen te beantwoorden en te leren van andermans ervaringen. Auteur Anneke Dekkers selecteerde voor dit boek een brede mix van negen excellente trainers* die je een kijkje in de keuken gunnen.


Dit boek is bestemd voor alle trainers die de basistrainingsvaardigheden onder de knie hebben, maar die nog regelmatig moeilijke situaties tegenkomen in hun trainingen en graag beter in hun vak willen worden. 


Ook zeer ervaren trainers kunnen veel plezier beleven aan het boek: om nieuwe inzichten en inspiratie op te doen of om zichzelf een spiegel voor te houden.

Trainen op topniveau Anneke Dekkers

Het boek Trainen op Topniveau als e-book (pdf)

Helaas is het fysieke boek uitverkocht en is de uitgever iets anders gaan doen. Dus wordt het niet meer bijgedrukt.

Gelukkig is het boek nog wel beschikbaar als pdf! 

Je kunt het hier bestellen voor € 12,50 (ex 9% BTW)

Je ontvangt binnen 2 werkdagen de pdf en de factuur

Wat zijn de geheimen van hun succes?

Hoe kom je achter de geheimen van succesvolle trainers?

Zo deed Anneke dat:

Ze liep mee met de trainers en observeerde tijdens hun trainingen hun verbale en nonverbale gedrag (zoals houding, mimiek, stemgebruik, manier van kijken). Daarna interviewde ze de trainers om er achter te komen wat de geheimen waren van hun succes. Daarbij vroeg ze niet alleen naar hun specifieke kennis, maar vooral ook naar achterliggende overtuigingen en gevoelens. Op basis van haar bevindingen ontwikkelde ze het 'basismodel succesvolle trainers' dat in het boek uitgewerkt wordt.


Dekkers begint elk hoofdstuk met een lastige situatie waar je als trainer mee te maken kunt krijgen. Met behulp van praktijkvoorbeelden, observaties en interviews wordt inzichtelijk hoe de succesvolle trainers met zo’n situatie om zouden gaan. Daarnaast krijg je technieken en oefeningen aangereikt om zelf ook beter met die situaties om te leren gaan.

Je ontvangt binnen 2 werkdagen de pdf en de factuur

Een korte impressie van het boek

Wat lezers zeggen:

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Ook voor trainers met veel ervaring

Ook voor een trainer met veel ervaring is het een leerzaam boek. Ik leer er bijvoorbeeld door zien wat ik allemaal geleerd heb, ik leer ervan waar ik het echt goed doe en ik vind van alles wat me nog scherper, effectiever en meer ontspannen kan maken in mijn werk.
Ik ben blij dat ik het boek heb aangeschaft, gelezen, nu gerecenseerd en zeker weer zal lezen.

Bert van Dijk

Trainen doe je voor een groot deel met je persoonlijkheid

U bent trainer of cursusbegeleider en u beheerst uw vak? U kent ook uw eigen schaduwen en inspiratiebronnen?

Dan onderschrijft u vast de uitspraak van Anneke Dekkers: 'Trainen doe je voor een groot deel met je persoonlijkheid'.

Maar hoe dragen persoonlijke vermogens precies bij aan een succesvolle training?

Dekkers, zelf trainer en provocatief coach, heeft bij negen succesvolle Trainers (inderdaad met een hoofdletter) deelgenomen aan een training om excellente patronen te herkennen en de achterliggende vermogens te identificeren.

Dat heeft geresulteerd in het boek 'Trainen op topniveau'. Een sympathiek boek dat informeert, inspireert en relativeert, en is bedoeld voor wie zich op dit niet-vakinhoudelijke niveau verder wil bekwamen.

Marjan Grootveld

Het boek Trainen op Topniveau als e-book (pdf)

Je kunt het hier bestellen voor € 12,50 (ex 9% BTW)

Je ontvangt binnen 2 werkdagen de pdf en de factuur