Page content

Gelukkig ik ben een grijze muis! Ode aan de middelmatigheid

Voor iedereen die worstelt men zijn/haar middelmatigheid

Gelukkig ik ben een grijze muis. Middelmatigheid

Auteur: Anneke Dekkers

Uitgever: Pearson Education 2008

Wil jij middelmatig zijn? Waarschijnlijk niet. Middelmatigheid vinden we saai en niet goed genoeg voor ons we zijn geen losers! Wij willen op alle vlakken van ons leven succes hebben.

Helaas is het slechts een enkeling gegeven écht succesvol te zijn. Het grootste deel van ons hoort immers per definitie tot de middelmaat. We doen ons best, maar blinken niet uit. We horen nergens echt tot de top. In ons hart zijn we grijze muizen.

Hebben we dus gefaald? Welnee! Dankzij dit provocatieve zelfhulpboek leer je vol verve en blijmoedigheid te leven met je eigen middelmatigheid. (Maar niet voordat je alles op alles hebt gezet om die middelmatigheid te overwinnen!) Na het lezen van het boek rest maar één conclusie: wie middelmatig durft te zijn heeft een goed leven. Geniet ervan!

vier je middelmatigheid

Inhoudsopgave:

  1. Middelmatigheid
  2. Overwin je middelmatigheid
  3. Trek ten strijde tegen de veroorzakers van je middelmatigheid
  4. Je laatste kans om uit te blinken
  5. Laat je middelmatigheid voor wat die is
  6. Afscheid nemen van je ideale ik
  7. Accepteer je middelmatigheid
  8. Vier je middelmatigheid

Het boek is inmiddels als fysiek product uitverkocht. Maar gelukkig nog wel als pdf te verkrijgen. Voor € 7,50 (ex 9% BTW). Bestel het hieronder.

Een mooi nuchter boek
Ingrid van Otterlo
Dit boek behandelt de middelmatige vermogens en prestaties van heel veel mensen. Uitgebreid wordt ingegaan op de oorzaken waarom de meeste mensen middelmatig presteren, bijvoorbeeld op het werk. Het negatieve zelfbeeld dat mensen daardoor krijgen, werkt soms extra belemmerend.
Deze uitgave, die helder en toegankelijk is geschreven, geeft aandachtspunten en praktijktips om de middelmatigheid in het alledaagse leven te doorbreken.
Maar ook bevat het boek beschouwingen over de vraag hoe je je eigen middelmatigheid zou kunnen trachten te accepteren. In dat kader wordt ingegaan op idealen en ‘de ideale ik’.
Een mooi nuchter boek, dat zonder twijfel mensen aan het denken zet over hun eigen leven. Het boek, dat op onderdelen provocatief is, bevat tests, tips en checklists.
De auteur is werkzaam als coach. Deze uitgave is nuttig voor coaches, hulpverleners en voor iedereen die over zijn eigen middelmatigheid wenst na te denken. Voorkennis is niet nodig.

Grappig en waar
Carolien van kampen | Tilburg
Een grappig ‘zelfhulpboek’ dat helpt illusies omtrent het zelfbeeld te doorprikken. Leest lekker weg en geeft bijzonder veel inzicht. Het helpt echt om te stoppen met het nastreven van onhaalbare doelen. Geschikt voor mensen die niet met valse hoop en positieve prietpraat gepamperd willen worden. Realistisch positief.

Pluspunten: Toegankelijk, Inspirerend, Verrassend, humoristisch

Bestel nu als pdf!

Comment Section

0 reacties op “Gelukkig ik ben een grijze muis! Ode aan de middelmatigheid

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.