Page content

Trainen op topniveau. Succesvolle trainers als rolmodel

Trainen op topniveau. Succesvolle trainers als rolmodel

Neem een kijkje in de keuken van succesvolle trainers

Trainen kan een eenzaam beroep zijn. Als trainer sta je vaak alleen voor een groep; dat kan onzekerheid met zich meebrengen en leiden tot knagende vragen: ‘Heb ik het goed gedaan?’ ‘Had er niet meer in gezeten?’ ‘Hoe zou iemand anders dat nou aangepakt hebben?’

Trainen op topniveau geeft houvast om deze vragen te beantwoorden en te leren van andermans ervaringen. Auteur Anneke Dekkers selecteerde voor dit boek een brede mix van negen excellente trainers* die u een kijkje in de keuken gunnen.

Ze liep mee met de trainers en observeerde hun verbale en nonverbale gedrag (zoals houding, mimiek, stemgebruik, manier van kijken). Daarna interviewde ze de trainers om er achter te komen wat de geheimen waren van hun succes. Daarbij vroeg ze niet alleen naar hun specifieke kennis, maar vooral ook naar achterliggende overtuigingen en gevoelens. Op basis van haar bevindingen ontwikkelde ze het ‘basismodel succesvolle trainers’ dat in het boek uitgewerkt wordt.

Dekkers begint elk hoofdstuk met een lastige situatie waar je als trainer mee te maken kunt krijgen. Met behulp van praktijkvoorbeelden, observaties en interviews krijgt u een indruk hoe de succesvolle trainers met zo’n situatie om zouden gaan. Daarnaast krijgt u technieken en oefeningen aangereikt om zelf ook beter met die situaties om te leren gaan.

Dit boek is bestemd voor alle trainers die de basistrainingsvaardigheden onder de knie hebben, maar die nog regelmatig moeilijke situaties tegenkomen in hun trainingen en graag beter in hun vak willen worden. Ook zeer ervaren trainers kunnen veel plezier beleven aan het boek: om nieuwe inzichten en inspiratie op te doen of om zichzelf een spiegel voor te houden.

Leerzaam boek

Door Bert van Dijk

Bert van Dijk

Ook voor een trainer met veel ervaring is het een leerzaam boek. Ik leer er bijvoorbeeld door zien wat ik allemaal geleerd heb, ik leer ervan waar ik het echt goed doe en ik vind van alles wat me nog scherper, effectiever en meer ontspannen kan maken in mijn werk.
Ik ben blij dat ik het boek heb aangeschaft, gelezen, nu gerecenseerd en zeker weer zal lezen.

 

Inspirerend en relativerend

Door Marjan Grootveld.
U bent trainer of cursusbegeleider en u beheerst uw vak? U kent ook uw eigen schaduwen en inspiratiebronnen? Dan onderschrijft u vast de uitspraak van Anneke Dekkers: ‘Trainen doe je voor een groot deel met je persoonlijkheid’. Maar hoe dragen persoonlijke vermogens precies bij aan een succesvolle training? Dekkers, zelf trainer en provocatief coach, heeft bij negen succesvolle Trainers (inderdaad met een hoofdletter) deelgenomen aan een training om excellente patronen te herkennen en de achterliggende vermogens te identificeren. Dat heeft geresulteerd in het boek ‘Trainen op topniveau’. Een sympathiek boek dat informeert, inspireert en relativeert, en is bedoeld voor wie zich op dit niet-vakinhoudelijke niveau verder wil bekwamen.
(De uitgebreide recensie kunt u hier verder lezen)

Helaas is het fysieke boek uitverkocht en heeft de uitgever besloten niet meer bij te drukken.

Gelukkig is het inmiddels als ebook te koop! Bestel het hieronder.